Procurorii fac cercetari in sapte dosare cu privire la fraudarea examenului de bacalaureat in licee din Resita, Moldova-Noua, Caransebes, Oravita si Bozovici, anchetatorii avand indicii ca s-ar fi pretins de bani de catre membri ai unor comisii de examinare ori supraveghere.

Pe rolul Parchetului de pe langa Tribunalul Caras-Severin au fost constituite un numar de sapte cauze in vederea lamuririi unor aspecte privind posibile fraudari ale examenului de bacalaureat in sesiunile desfasurate in cursul anului 2011, in diferite licee din Resita, Moldova-Noua, Caransebes, Oravita si Bozovici.

Astfel, procurorii s-au sesizat sub aspectul comiterii infractiunilor de trafic de influenta si luare de mita.

In contextul acestor cercetari, in cursul zilei de marti, au fost derulate o serie de perchezitii domiciliare in locuri situate pe raza judetului Caras-Severin, dispuse in doua dintre aceste cauze, transmite MEDIAFAX.

Din probatoriul administrat in cauza pana la acest moment al urmaririi penale a reiesit faptul ca au fost pretinse, oferite ori primite sume de bani de catre membri ai unor comisii de examinare ori supraveghere pentru facilitarea fraudarii examenelor.

Cercetarile continua in cauza in vederea lamuririi tuturor imprejurarilor de fapt si stabilirii raspunderii judiciare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.