Cateva zeci de angajati care se ocupa de paza si protectia fabricii Nokia din comuna clujeana Jucu au declansat, marti dimineata, un protest spontan, pentru ca nu stiu ce se va intampla cu locurile lor de munca dupa inchiderea fabricii.

Liderul Sindicatului "Nokia Metal", Valentin Ilcas, a declarat corespondentului MEDIAFAX ca protestatarii provin de la doua firme de recrutare si au contracte de munca pe perioada determinata.


"Stiu ca agenti care se ocupa de paza si securitatea fabricii Nokia din Jucu au intrerupt spontan activitatea marti dimineata pentru ca ei nu stiu ce se va intampla cu locurile lor de munca dupa inchiderea fabricii. Ei nu sunt angajati direct ai Nokia, ci provin de la doua firme de recrutare care au contract cu Nokia, iar contractele lor de munca sunt pe perioada determinata. Daca in cazul angajatilor Nokia care lucreaza la asamblarea telefoanelor se stie ca vor lucra si vor primi bani pana in martie 2012, nu se stie nimic despre restul angajatilor, cei de la paza, de la catering sau de la partea de transport", a spus Ilcas.

Ilcas a afirmat ca protestul paznicilor a durat cateva zeci de minute.

Nokia va inchide fabrica de la Jucu, judetul Cluj, in cadrul unui program de eficientizare si reducere a costurilor, iar 2.200 de angajati isi vor pierde locurile de munca, deoarece unitatile de productie de mare volum din Asia sunt mai eficiente pentru grupul finlandez.

Zeflemeaua Saptamanii – Interviu cu Stephen Elop, presedintele Nokia


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.