Mercurul din termometre a coborat, marti dimineata, pana la minus 4 grade Celsius la Miercurea Ciuc, judetul Harghita, fiind cea mai scazuta temperatura din tara in actualul sezon.

Meteorologul de serviciu de la Statia Miercurea Ciuc, Tanko Karoly, a declarat ca cel mai frig a fost la Miercurea Ciuc, unde s-a inregistrat minima nationala de minus 4 grade Celsius.

"Toata noaptea a fost minus un grad, iar de dimineata, la rasaritul soarelui, temperatura a scazut pana la minus 4 grade Celsius", a spus Tanko Karoly.

Temperaturile au coborat sub limita inghetului si in alte localitati harghitene, meteorologii consemnand minime de minus 3 grade Celsius la Joseni si minus 2 grade Celsius la Toplita, transmite MEDIAFAX.

La Statia Meteo Bucin termometrele au indicat temperaturi pozitive, cea mai scazuta valoare masurata in cursul noptii de luni spre marti si marti dimineata fiind de 5 grade Celsius.

Minima absoluta a lunii octombrie, de minus 13,5 grade Celsius, s-a inregistrat in anul 1988 la Miercurea Ciuc.

Vemea la inceput de saptamana


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.