Centrofarm si Europe Eye, cel mai mare spital de oftalmologie din Europa, anunta lansarea campaniei medicale Vegheaza la sanatatea ochilor tai. Obiectivul este informarea cu privire la riscurile diabetului zaharat si hipertensiunii arteriale, dar si facilitarea tratamentului pentru aceste afectiuni.

In cadrul campaniei, clientii Centrofarm diagnosticati cu diabet sau hipertensiune arteriala beneficiaza de examinare oftalmologica gratuita, in farmacii. In baza cardului de fidelitate sau a flyerului de campanie, clientii vor putea beneficia de oferte speciale in toate farmaciile Centrofarm si oferte la serviciile medicale: consult oftalmologic si examen al fundului de ochi.

  • Complicatiile diabetului, cauza de deces la nivel global

Potrivit Federatiei Internationale de Diabet, complicatiile diabetului reprezinta principala cauza de deces in randul populatiei diagnosticate cu diabet. Se estimeaza ca in 2010, la nivel global, aproximativ 4 milioane de oameni cu varste cuprinse intre 20 si 79 de ani au decedat din cauza complicatiilor acestei afectiuni.

In 2010, in Romania, prevalenta diabetului era de 8.4% in randul populatiei cu varste cuprinse intre 20 si 79 de ani. Statistici ingrijoratoare se inregistreaza de asemenea, in randul copiilor, deoarece cresterea numarului de cazuri de obezitate conduce la marirea riscului aparitiei precoce a diabetului.

“Estimam ca mesajele noastre vor ajunge la peste 500 000 de persoane, dintre care, peste 10 000 de pacienti care sufera de diabet sau hipertensiune arteriala vor putea beneficia de control oftalmologic gratuit”, a declarat Dorin Catana, Director General Centrofarm.

Citeste si: Romanii si serviciile medicale: Cat de des iti faci analizele?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.