Masinile ar putea fi ridicate doar ca masura exceptionala, fiind interzisa solicitarea de firme private, potrivit unei initiative legislative. Afla mai multe despre acest subiect.

Legea reglementeaza modul in care vehiculelele stationate neregulamentar pot fi ridicate si depozitate de catre administratiile publice locale sau de catre administratorul drumului public, dupa caz.

Astfel, masinile ar putea fi ridicate doar ca masura exceptionala, cand obtureaza traficul sau constituie obstacol pentru circulatie. Parcarea neregulamentara in alta situatie se va sanctiona doar cu amenda, relateaza MEDIAFAX.


Potrivit proiectului, perioada maxima de depozitare ar urma sa fie de sase luni, dupa care proprietarul "va fi somat in scris despre valorificarea vehiculului". "In cazul in care, desi parcat intr-un spatiu public amenajat, vehiculul stationeaza o perioada mai mare de sapte zile calendaristice, fara a fi miscat, acest spatiu se considera abuziv ocupat, vehiculul urmand a fi ridicat, transportat si depozitat", a se mai arata in proiectul de act normativ.

  • Solicitarea servicilor firmelor private este interzisa

Sumele incasate ca urmare a ridicarii si depozitarii masinilor sa constituie venituri la bugetele locale, urmand a fi folosite pentru amenajarea locurilor de parcare si achizitionarea de utilaje speciale pentru ridicarea si depozitarea vehiculelor parcate regulamentar, se mai prevede in initiativa.

"Solicitarea de sume de bani cu titlul de contravaloare a serviciilor de ridicare, transport si depozitare de catre firmele private este interzisa", mai propun initiatorii.

Proiectul urmeaza sa fie dezbatut de Senat in calitate de prima Camera sesizata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.