Scriitorul Mircea Cartarescu se numara printre favoritii la premiul Nobel pentru literatura pe 2011, potrivit caselor de pariuri din Marea Britanie, unde cea mai mare cota o are poetul sirian Adonis, informeaza editia electronica a publicatiei The Guardian.

Dupa ce, la inceputul acestui an, Adonis a castigat premiul Goethe, cel mai prestigios trofeu literar oferit in Germania, poetul sirian este considerat marele favorit la premiul Nobel pentru literatura de anul acesta, al carui castigator va fi anuntat curand.

Mircea Cartarescu nu se afla degeaba printre nominalizatii la premiul Nobel, cartile sale fiind puncte de referinta pentru orice om pasionat de literatura.

Printre cele mai cunoscute carti ale sale, care nu ar trebui sa lipseasca din bibliotecile noastre, se numara: Levantul, Travesti, Rem, Trilogia Orbitor, Gemenii si multe altele.

Proza si poezia lui Cartarescu depasesc transcendentalul, spre un adevar absolut al sinelui. Prin fiecare scriere, Mircea Cartarescu incearca sa descopere cele mai pure si de baza sentimente ale spiritului uman, macinat de grijile cotidiene si apasat de istoria universala in care a avut (ne)norocul de a se naste.

Cartarescu este probabil cel mai important reprezentant al literaturii postmoderniste din Romania, alaturi de alte nume importante precum Alexandru Musina, Ion Muresan si multi altii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.