Rata somajului in randul tinerilor intre 16 si 25 de ani reprezinta 27 la suta din rata totala a somajului, potrivit Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca.

  • Seful ANOFM: E ingrijorator, multi tineri sunt in dificultate, adica in cautare de loc de munca

Presedintele ANOFM, Silviu Bian, a declarat ca numarul mare al tinerilor care sunt in dificultate din cauza ca nu-si gasesc un loc de munca "este ingrijorator". Drept urmare, acesta se gandeste ca incepand cu anul viitor bursa locurilor de munca pentru absolventi sa fie organizata in luna octombrie, dupa inceperea anului universitar.

Astfel, tinerii pot beneficia de anumite facilitati daca intra pe piata muncii imediat dupa absolvire, iar in acelasi timp sunt stimulati si angajatorii.

Din datele inregistrate de ANOFM, in primele sase luni ale anului, 3.123 de persoane au fost angajate prin subventionarea locurilor de munca.


Aproximativ 54.000 de absolventi s-au inregistrat ca someri, insa aproape 42.000 dintre ei nu beneficiaza de indemnizatia de somaj din cauza faptului ca nu au stiut ca au doar 60 de zile pentru a solicita acest lucru, a precizat presedintele ANOFM, relateaza MEDIAFAX.

Seful ANOFM a adaugat ca sunt multi absolventi care au luat Bacalaureatul si s-au inregistrat ca someri pe perioada verii pentru a beneficia de indemnizatia de 250 de lei. "Este dreptul lor", a explicat acesta.

Citeste si: Top 10 joburi pentru tinerii fara BAC


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.