La RIUF, cel mai mare targ de universitati internationale din Romania, poti afla mai multe detalii despre sursele de finantare ale studiilor in strainatate. Afla cand si unde va avea loc evenimentul.

RIUF va fi organizat pe 22-23 octombrie la Sala Palatului din Bucuresti, iar pe 25 octombrie la Casa de Cultura a Studentilor, in Cluj.

  • Iata cateva exemple de tari in care invatamantul este la indemana tuturor

In Danemarca, invatamantul este gratuit atat pentru licenta, cat si pentru master. Nu exista taxe de scolarizare, iar cazarea, masa si cheltuielile lunare se ridica la aproximativ 600-800 de EUR. Acestea pot fi finantate printr-un job part time, orice student avand dreptul sa lucreze maxim 20 ore pe saptamana, pentru la un salariu minim de 13 euro/ora. In Suedia, invatamantul este de asemenea gratuit.

In Olanda
, taxa de scolarizare pentru programele de licenta si master este redusa, aproximativ 1700 de EUR pe an, si poti accesa un imprumut de la Guvernul Olandez pentru a acoperi suma. Studentii pot contracta imprumutul Loan Tuition Fees acordat de organizatia guvernamentala Informatie Behee rGroep (IB-Groep).

In Marea Britanie
, taxele pentru studentii care doresc sa acceseze un program de Bachelor se vor tripla incepand cu anul 2011, insa vestea buna este aceea ca imprumutul de la Guvern inca se vor mai acorda. Pentru a lucra in Marea Britanie, romanii si bulgarii au nevoie de permis de munca, cu ajutorul caruia pot lucra legal, part-time, maxim 20 ore/saptamana sau 40 de ore, in timpul vacantelor, cu un salariu minim de 5 lire pe ora.

Mai multe detalii pe site-ul evenimentului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.