Consiliul Suprem de Aparare al Tarii a avizat prima etapa a privatizarii CFR Marfa. Vezi ce s-a mai hotarat in timpul sedintei.

  • CSAT a avizat prima etapa a privatizarii CFR Marfa

Membrii CSAT au avizat proiectul de Hotarare a Guvernului pentru aprobarea primei etape a strategiei de privatizare a Societatii Nationale de Transport Feroviar de Marfa „C.F.R. Marfa” si a mandatului Ministerului Transporturilor si Infrastructurii pentru privatizarea a peste 50% din actiunile companiei, cu obligatia respectarii de catre companie a nevoilor de transport in situatii de urgenta, precum si a celor care deriva din angajamentele Romaniei in cadrul NATO si in cadrul acordurilor cu Statele Unite ale Americii, se arata intr-un comunicat de presa al presedintiei.

  • Retragerea jandarmilor si politistilor romani din Kosovo

CSAT a analizat Raportul privind prezenta Romaniei cu jandarmi si politisti in Kosovo si a hotarat retragerea celor 178 de jandarmi si politisti romani, odata cu terminarea turului de serviciu, programata pentru luna decembrie. Detaliile actiunii de retragere vor fi stabilite in coordonare cu partenerii europeni.

  • Domeniile ordinii publice si circulatiei rutiere, transferate Politiei Locale

Conceptia de reconfigurare a sistemului de ordine publica prin transferul de personal si responsabilitati in coordonarea administratiei locale a fost si ea aprobata de CSAT. In acest context, Guvernul Romaniei va adopta legislatia necesara pentru transferul de responsabilitati in domeniile ordinii publice si circulatiei rutiere de la Politia Nationala catre Politia Locala pentru a creste astfel eficienta actiunilor de pe teren.

In cadrul sedintei, CSAT a aprobat semnarea acordului intre Guvernul Romaniei si Guvernul Statelor Unite ale Americii pentru amendarea acordului intre Guvernul Romaniei si Guvernul S.U.A referitor la masurile de protectie a informatiilor militare secrete de stat incheiat la Washington la 21.06.1995.

Tot in cursul sedintei de luni, CSAT a abrogat hotararea Consiliului din data 21.01.2010, privind reorganizarea sectorului de producere a energiei electrice din subordinea Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri.

Citeste si:
Suciu, dupa nominalizarea la Ministerul Dezvoltarii: Le multumesc...
Suciu, dupa nominalizarea la...

  • ANCPI trece in subordinea Ministerului Dezvoltarii

In cadrul aceleiasi sedinte, membrii Consiliului au luat in dezbatere si au avizat proiectul de ordonanta de urgenta prin care se reglementeaza trecerea Agentiei Nationale de Cadastru si Publicitate Imobiliara din subordinea Ministerului Administratiei si Internelor in subordinea Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului.

La finalul sedintei CSAT, presedintele Romaniei, Traian Basescu, a accentuat importanta deschiderii si atragerii de catre Guvern de investitii in scopul crearii de locuri de munca.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.