Comisarii Garzii Financiare au ajuns la concluzia ca, in Europa, nimeni nu mai are ce sa-i invete in domeniul fraudelor. Pavel Albu, comisarul adjunct al Garzii Financiare Bacau, s-a convins de acest lucru la Bruxelles, unde a fost, alaturi de alti sase colegi romani, la o instruire privind cazurile atipice de fraude, in special pe cea numita de europeni "Carusel".

"Aceasta metoda se evidentiaza in cazul in care sunt inregistrate legal mai multe societati comerciale, intre care se interpune o firma-fantoma. La Bruxelles, europenii ne-au prezentat un caz atipic pentru UE, evaziunea fiscala prin metoda "Carusel". Pentru ei era un caz atipic, dar noi eram profesori in astfel de incercari de fraude, duse prin intermediul firmelor-fantoma", a declarat Pavel Albu.

Prezenta comisarilor la Bruxelles face parte dintr-un program de instruire in domeniul legislatiei europene, si in special al fraudelor legate de domeniul financiar. La aceste cursuri, europenii au dorit sa prezinte un caz inedit pentru lumea civilizata. Si anume, era vorba despre o evaziune fiscala, prin neplata TVA, de circa 30 de milioane de euro. Numai ca profesorii europeni au avut surpriza sa afle ca invataceii lor sunt mai scoliti decat ei, astfel ca, pana la urma, cursurile s-au transformat intr-un schimb de experienta, unde romanii au avut primul cuvant.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.