Tinerii ar trebui sa invete si limbi din zona Asia-Pacific, recomanda Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban.

"In Romania exista o convingere extraordinar de importanta ca trebuie sa cunosti o limba straina (...) Trebuie sa ii motivam pe tineri sa invete limbile europene, dar trebuie sa nu uitam ce se intampla in context global - din ce in ce mai mult ponderea economica a tarilor din zona Asia-Pacific", a mentionat fostul comisar european pentru multilingvism, potrivit MEDIAFAX.

Acesta a precizat ca este mai mult decat o moda in multe tari din Uniunea Europeana de a invata fie limbi vorbite in India, fie in alte tari din Asia, reprezentand si o incercare de a obtine avantaje reale din punct de vedere al identificarii unor locuri de munca.

Fostul comisar european a mentionat ca perioada petrecuta la Bruxellles, in calitate de comisar european european pentru multilingvism, nu a fost o perioada usoara. "Uneori, sunt unii care utilizeaza aceste instrumente ale limbii ca instrumente de separare, de diviziune (...) si trebuie sa gasesti acele masuri necesare, pe de o parte, sa incurajeze diversitatea lingvistica, dar, pe de alta parte, sa nu incurajeze separatismul", a subliniat demnitarul.

Reprezentanta Comisiei Europene in Romania (RCE), impreuna cu Agentia Nationala pentru Programele Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale (ANPCDEFP) si Departamentul pentru Relatii Interetnice al Guvernului au realizat, in cadrul Spatiul Public European, un eveniment dedicat proiectelor care au primit distrinctia "Eticheta Ligvistica Europeana" in perioada 2001-2011.

Proiectele au fost implementate de institutii din intreaga tara, promovand tehnici diferite si eficiente de predare a limbilor straine
.

Citeste si: Top 10 joburi pentru tinerii fara BAC


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.