Social27 Septembrie 2011

Lectura de un minut

Peste 250.000 de romani din toata tara au participala Ziua de Curatenie Nationala, cei mai multi fiind din Maramures, Brasov si Prahova.

Organizatorii precizeaza ca cei peste 250.000 de oameni au venit la punctele de inregistrare inca de la ora 8.00, curatenia incheindu-se in jurul orei 15.00, cand partenerii pe gestiunea deseurilor au inceput colectarea sacilor, potrivit MEDIAFAX.

Primele rezultate primite la nivel national clasifica judetele Maramures, Brasov si Prahova in topul cu cei mai multi oameni implicati in curatenia de sambata, 24 septembrie. In Maramures au raspuns apelului 28.000 de voluntari, in Brasov 16.500, iar in Prahova 13.000.

"Foarte aproape de podium sunt si Arges (12.000 voluntari) si Botosani (10.200 voluntari). In topul regiunilor, pe primul loc se afla regiunea Nord-Est, cu 65.000 de voluntari mobilizati pentru Ziua de Curatenie Nationala" se arata in comunicatul oficial al "Let's do it, Romania!"

Rezultatele finale in ceea ce priveste numarul de voluntari prezenti vor fi disponibile in cateva zilele.

Citeste si:
Firea, veste buna: Cei doi romani intorsi din China, izolati 14...
Firea, veste buna: Cei doi...

In ceea ce priveste deseurile colectate, o prima estimare indica 390.000 de saci adunati.

"Colectarea sacilor de pe marginea drumului va dura cateva zile si numai in urma acesteia vor putea fi facute publice cifrele finale legate de cantitatea de deseuri colectata", mai precizeaza Let's Do It, Romania, care multumeste tuturor voluntarilor implicati in acest proiect.

"Let’s Do It, Romania!" este cel mai mare proiect de implicare sociala din Romania, care isi propune curatarea deseurilor din arealele naturale intr-o singura zi. In 2010, peste 200.000 de voluntari au participat la Ziua de Curatenie Nationala.

Citeste si:
Pot cauza probleme serioase in casa: 10+ greseli de evitat cand faci c
Pot cauza daune in casa: 10+...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.