In asteptarea americanilor, localnicii din Deveselu se pregatesc pentru cursuri de engleza, informatica si antreprenoriat. Ii asteapta pe americani cu pui la test, iar pana atunci primarul discuta cu "specialistii" despre utilitatile de la baza militara, dar si despre repararea scolilor din comuna.

Militarii americani sunt asteptati la Deveselu cu pui facut la test, preparat chiar de primarul Gheorghe Beciu, care invoca proverbe oltenesti pentru a-i goni pe samsarii de terenuri in cautare de chilipiruri imobiliare: "Domnilor, nu va aruncati ca slaba-n han!".

Deveselu, o comuna din Olt care numara in jur de 3.300 de oameni, a devenit, in numai patru luni, punctul strategic de aparare antiracheta pe harta Europei, scrie MEDIAFAX.

In urma discutiilor cu americanii, primarul din Deveselu a trimis scrisori catre mai multe ministere, catre premier si presedintele Basescu, in care arata ce investitii trebuie facute si ce pasi trebuie urmati: deschiderea finantarii unui PUG (plan urbanistic general) in vederea realizarii investitiilor ulterioare, inclusiv realizarea elementelor de infrastructura. Presedintele Traian Basescu a si raspuns memoriului primarului Beciu, informandu-l ca vor avea loc discutii in guvern pentru a sprijini comunitatea din Deveselu.

Primarul mai spune ca americanii s-au oferit, concret, sa modernizeze cele patru scoli si gradinite din Deveselu
, un reprezentant al Ambasadei SUA cerandu-i telefonic "o nota" cu lucrarile necesare la cele doua gradinite si doua scoli din localitate.

Americanii vor fi primiti cu pui la test, ca doar nu vor veni la Deveselu "cu containerele de mancare".

Citeste si:
Doi americani au rămas blocați în România în timpul pandemiei COVID-19
Doi americani au rămas...
Citeste si:
Primele semne de sarcina
Primele semne de sarcina

Iar primirea va fi facuta de un "contingent" serios de 30 de localnici inclusi intr-un curs gratuit de invatare a limbii engleze, facut de o firma din Bucuresti "prietena comunei Deveselu".

"Cursul de limba engleza l-am stabilit dupa anuntul ca se va stabili aici scutul antiracheta. Noi am identificat deja si avem peste 30 de solicitanti din comuna de diverse categorii socio-profesionale, dar in special cei care nu au un loc de munca sau sunt in cautarea unui loc de munca. Am discutat cu initiatorul acestui proiect sa includem in grupul tinta trei-patru manageri de firma, incluzand aici, daca vreti, pe proprietarul unui butic sau al unui mini-market din Deveselu. Este nevoie de comunicare. Ne pregatim si pentru un curs de informatica si antreprenoriat, tot pe fonduri structurale", explica edilul.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.