Social26 Septembrie 2011

Lectura de un minut

Soseaua de centura a municipiului Iasi, la care lucrarile au inceput in 2008, va fi finalizata in mai 2012, a declarat, duminica, premierul Emil Boc, care a inspectat stadiul lucrarilor, el afirmand ca pentru Guvern finalizarea acestei sosele este o prioritate majora.

"Cei 14 kilometri ai centurii vor fi terminati cel mai tarziu in mai 2012. Cinci kilometri au fost finalizati deja, iar restul vor fi executati anul acesta si anul viitor. Astfel Iasiul va scapa de traficul greu din municipiu", a declarat premierul.

El a spus ca lucrarile la soseaua de centura sunt in grafic si ca daca totul decurge normal acestea se pot termina chiar mai repede de mai 2012.

Boc a mai afirmat ca anul acesta si anul viitor vor fi finalizate soselele de centura de la Constanta, Cluj-Napoca, Suceava si Arad, urmand sa fie incepute si lucrarile la centura Bacaului.

Emil Boc a vizitat soseaua de centura a Iasiului in cursul duminetii de duminica, dupa care va participa la alegerile care vor avea loc in filiala judeteana a PDL, transmite MEDIAFAX.

Lucrarile la soseaua de centura a municipiului Iasi au fost incepute in 2008, investitia fiind de aproximativ 52 de milioane de euro. Lucrarile sunt executate de firma Vega 93 SRL Galati si au intarziat din cauza procedurii greoaie a exproprierilor, oamenii din zona impotrivindu-se cedarii terenurilor.

Citeste si:
Metroul din Cluj, mai aproape de realitate. Boc: "Semnam in cel mult o
Metroul din Cluj, mai aproape...

Soseaua de centura a Iasiului are in total 24 de kilometri, iar intr-o prima etapa vor fi finalizati 14 kilometri, soseaua legand drumul european E 583 de drumul judetean Iasi-Vaslui.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.