Guvernul a aprobat programul denumit "Cosul de solidaritate", prin care se urmareste vanzarea de produse alimentare la un pret redus pentru pensionari.

Proiectul de act normativ prevede ca produsele alimentare pe care Guvernul vrea sa le vanda pensionarilor la pret redus vor fi livrate acestora, saptamanal, prin firme special infiintate de catre autoritatile locale, care vor cumpara alimentele prin licitatie si vor percepe un adaos comercial care sa acopere cheltuielile aferente, informeaza MEDIAFAX.

In "cosul de solidaritate" pentru pensionari vor fi incluse produse precum faina, zahar, ulei, malai si orez, dar si alte produse alimentare cu termen lung de valabilitate, stabilite de consiliul judetean sau, dupa caz, de Consiliul General al Municipiului Bucuresti.

Actul normativ stabileste ca, pentru implementarea programului, consiliile judetene (CJ), Consiliul General al Municipiului Bucuresti si consiliile locale (CL), inclusiv cele ale sectoarelor municipiului Bucuresti, pot infiinta societati comerciale ori pot extinde obiectul de activitate al societatilor existente, pentru derularea activitatilor de comert cu produse alimentare de baza exclusiv catre pensionari.

"Societatile comerciale infiintate de consiliile judetene, respectiv de Consiliul General al Municipiului Bucuresti, ori al caror obiect de activitate a fost extins, achizitioneaza prin licitatie publica alimentele de baza destinate vanzarii catre societatile comerciale infiintate de consiliile locale sau al caror obiect de activitate a fost extins, din respectivul judet, sau dupa caz, direct catre pensionari. Societatile vor practica un adaos comercial care sa asigure acoperirea cheltuielilor ocazionate de realizarea acestei activitati", este principiul indicat in document.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.