O fetita de noua ani din Colibasi, judetul Giurgiu, a murit marti seara, dupa ce a fost impuscata in cap din greseala de un baiat de opt ani, cu o pusca de vanatoare de calibru 12 milimetri. Potrivit Politiei, copilul se juca cu baiatul si fratele sau mai mic.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului Judetean de Politie Giurgiu, cei trei minori se jucau nesupravegheati. La un moment dat, unul dintre baieti a gasit arma de vanatoare a bunicului sau, pe care a indreptat-o spre fetita, pusca cu alice descarcandu-se. Fetita a murit pe loc.

Politistii au stabilit ca arma apartine bunicului baietilor, vecin cu tatal fetei. Anchetatorii cerceteaza imprejurarile in care arma a ajuns in mainile minorilor, in conditiile in care trebuia sa fie incuiata intr-un fiset metalic, dezasamblata si fara munitie, relateaza MEDIAFAX.

Anchetatorii au ridicat pusca de vanatoare si l-au sanctionat pe proprietarul armei cu suma de 10.000 de lei pentru nerespectarea regimului armelor si munitiilor.

Permisul de detinere al armei a fost ridicat in vederea anularii, iar cazul a fost preluat de catre procurorul criminalist de la Parchetul de pe langa Tribunalul Giurgiu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.