Parcarea supraetajata de la Piata Universitatii va fi gata in martie 2012, iar la suprafata va fi o amenajare arhitecturala pentru care s-a deschis un concurs de idei, a declarat primarul general Sorin Oprescu.

Primarul Capitalei s-a declarat multumit de evolutia lucrarilor la parcarea subterana si a precizat ca se incearca incadrarea in timp, astfel incat lucrarile sa fie finalizate in primul trimestru al anului viitor.

"Ne-am cacait noi la inceput, nu-i un cuvant plastic, dar exprima cel mai bine situatia de fapt. Acum lucrurile sunt in linie si sper sa mearga asa. Se lucreaza si noaptea, incercam sa reducem disconfortul cat mai mult. (...) Eu sper ca in martie 2012 sa poata cetateanul sa parcheze aici. Sper sa fie o iarna permisiva, pentru ca altfel complica putin situatia. Trebuie sa avem singuranta ca ii aducem in siguranta", a spus Oprescu, potrivit MEDIAFAX.

Edilul a precizat ca la suprafata va fi o amenajare arhitecturala pentru care s-a cerut concurs de idei.

"Deocamdata suntem in faza de concurs, ideile le vedem dupa. In octombrie vedem si ideile. Are si Primaria viziunea ei, care cuprinde si strada Toma Caragiu si refacerea Bisericii Ruse, pentru ca asa e normal sa fie. Biserica intra in monumentele arhitecturale din zona. Daca ne apucam, ne apucam exact acolo unde o putem face. Plus fatada cladirilor care inconjoara Piata Universitatii", a mai spus Oprescu.

  • Directorul Directiei Investitii din Primaria Capitalei, Bogdan Hreapca, a spus ca parcarea din centrul Capitalei va avea doua iesiri, dinspre strada Academiei si dinspre bulevard, precum si o intrare, dinspre strada Toma Caragiu.

"Este primul proiect in parteneriat public-privat pentru o parcare publica in Bucuresti, o sa aiba peste 400 de locuri de parcare. Eu cred ca nu doar parcarea, dar si redarea catre bucuresteni a unei piatete amenajate in centrul orasului este un lucru extrem de important. Pe de alta parte, Primaria a facut toate eforturile si cu proprietarii cladirilor din jur ca ele sa intre urgent intr-o reabilitare de fatada, ca sa arate frumos la kilometrul zero. Eu zic ca in aprilie aici lucrurile o sa arate extrem de frumos", a adaugat Bogdan Hreapca.

  • Dupa proiectul de la Piata Universitatii, care costa 14 milioane de euro, urmatoarea parcare, de 360 de locuri, ar putea fi amenjata in zona Edgar Quinet.

"In momentul de fata avem probleme de ordin tehnic pentru gandirea intrarilor si iesirilor, care sunt putin mai complicate in zona", a precizat Hreapca.
Citeste si:
Magistrala Berceni-Pipera câștigă încă o stație. Imagini din interior
Magistrala Berceni-Pipera...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.