Social21 Septembrie 2011

Lectura de un minut

Ministerul Educatiei a publicat modele de teste pentru evaluarea initiala a elevilor in anul scolar 2011-2012.

Incepand cu anul scolar 2011-2012, in unitatile din invatamantul preuniversitar se vor administra teste de evaluare initiala. Rezultatele testelor vor fi folosite de profesori pentru a putea adapta programa la nevoile elevilor, potrivit MECTS.

Centrul National de Evaluare si Examinare a elaborat modele de teste pentru evaluarea initiala, insotite de baremele de evaluare si de notare, precum si de precizari referitoare la specificul testelor.

  • Programul evaluarilor

Pentru disciplinele/ modulele de pregatire profesionala
la care exista continuitate in planul-cadru, evaluarea initiala se desfasoara la inceputul semestrului intai, fiind precedata de doua saptamani de recapitulare. In cazul celorlalte discipline, care se afla in primul an de studiu pentru elevi, evaluarea initiala se poate desfasura imediat dupa lectiile introductive.

Rezultatele obtinute in urma evaluarii nu se trec in catalog, se comunica elevilor si parintilor/reprezentantului legal si nu se fac publice.

Citeste si:
Daniel Funeriu: Orice diriginte normal la cap trebuie să predea...
Daniel Funeriu: Orice...


Prin administrarea evaluarii initiale la clasele a II-a - a XII-a/a XIII-a se stabileste un punct de referinta in vederea compararii cu rezultatele Evaluarii Nationale la clasa a VIII-a si a examenului de bacalaureat din anul 2012, precum si cu rezultatele evaluarilor sumative viitoare de la clasele a II-a, a IV-a si a VI-a.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.