Potrivit unui nou regulament pe piata muncii, este suficient ca unul dintre parinti sa aiba permis de munca pentru ca si ceilalti membri sa lucreze legal.

Guvernul Spaniei a atenuat impactul masurii de a restrictiona accesul lucratorilor romani pe piata fortei de munca pana la data de 31 decembrie 2012.

Modificarea vine in urma demersurilor derulate de Ambasada Romaniei in Spania, potrivit realitatea.

"Cred ca acest pas inapoi nu este suficient pentru a indrepta nedreptatea facuta romanilor din Spania, in 22 Iulie 2011. Nu vom renunta pana cand situatia nu va reveni la normal, pana cand restrictiile nu vor fi inlaturate", a declarat Daniel Tecu, presedintele Federatiei Asociatei de romani din Europa (FADERE).


Ca urmare a unei cereri din partea autoritatilor spaniole, pe fondul pertubarilor pe piata fortei de munca, Comisia Europeana a aprobat pe 28 iulie 2011cererea Spaniei de a restrictiona piata fortei de munca pentru lucratorii romani pana la 31 decembrie 2012.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.