Cele mai reusite 20 de scurtmetraje de animatie autohtone ale acestui an concureaza pentru premiul de cel mai bun film romanesc.

Cea de-a sasea editie a Festivalului International de Film Anim'est va avea loc in perioada 7 - 16 octombrie, la Cinema Patria, Sala ArCuB, Cinema Union si Club Control din Bucuresti, si in perioada 28 - 30 octombrie, la Cinema Victoria din Cluj-Napoca.

In premiera, Anim'est va organiza o editie speciala la Chisinau, in Republica Moldova, in perioada 3 - 6 noiembrie.

In competitia de anul acesta intra titluri realizate de animatori care nu se afla la prima prezenta in cadrul festivalului, precum "The Dog and a Little Bird" si "Travelling With My Thoughts Full of Hope", realizate de Adrian Baluta, "Fresca - Blestemul lui Dragulea", scurtmetrajul lui Ion Octavian Frecea sau "Action Movie", regizat de Bogdan Mihailescu, nominalizat anul trecut la premiul Gopo, dar si nume noi: Sebastian Cosor, cu "The Scream", productia MediaPro Magic care reprezinta Romania si la competitia Balkanimation, Ana Tomescu, realizatoarea scurtmetrajului "Evolutie cromatica", sau Radu Gaciu, cu "IRA".

Castigatorul premiului pentru cel mai bun film romanesc este oferit de Institutul Cultural Roman.

Abonamentele (Festival Pass), biletele pentru 10 proiectii, dar si biletele individuale pentru galele de deschidere si inchidere ale Anim'est 2011 s-au pus in vanzare in reteaua Ticketfan, online, pe site-ul ticketfan.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.