Anul acesta, Romania isi trimite primii reprezentanti la Art Moscow, cel mai mare targ de arta contemporana din Estul Europei.

Singura galerie romaneasca invitata sa participe la Art Moscow intre 21 si 25 septembrie este Anca Poterasu Gallery, care va face cunostinta scenei de arta din Rusia cu lucrarile artistilor Florin Mitroi, Suzana Dan, Zoltan Bela si Donald Simionoiu.

Anca Poterasu Gallery isi propune sa sustina si sa promoveze initiativele artistice si proiectele curatorilor romani.

Targul Art Moscow
este considerat unul dintre cele mai importante evenimente din Rusia si este recunoscut mondial nu doar pentru participarea artistilor recunoscuti international, ci si pentru sumele cheltuite de catrepasionatii de arta din intreaga lume. La una dintre editiile anterioare ale targului, Roman Abramovich a stabilit un record mondial cumparand o lucrare cu 33,6 milioane de dolari.

Principalul scop al targului este acela de a cultiva arta si de a crea un spatiu accesibil pentru artisti. Incepand cu anul 1995, evenimentul s-a bucurat de participari din toate lumea. Categoriile reprezinta fiecare parte a artei moderne: video si fotografie, pictura, sculptura si instalatii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.