Scoala profesionala traditionala era mai buna decat sistemul introdus in 2003, releva un sondaj.

  • Ministerul Educatiei reintroduce invatamantul profesional din 2012

Invatamantul profesional va fi reintrodus din anul 2012, insa in scolile profesionale "partea de teorie va fi redusa, iar partea de dobandire a meseriei va fi simtitor dezvoltata", a declarat, joi, la Alba Iulia, secretarul de stat in Ministerul Educatiei, Oana Badea, relateaza MEDIAFAX.

Schimbarea privind reintroducerea invatamantului profesional va avea loc "in secvente digerabile, fiind concentrata pe partea de reasezare curiculara".

Un sondaj realizat recent privind invatamantul din Romania a reliefat faptul ca 95% dintre repondenti considera ca "scoala profesionala traditionala era mai buna decat tot ce a fost pus in locul ei incepand cu 2003".

"Mi se pare relevant acest lucru. Mi se pare relevant strigatul oamenilor de afaceri care angajeaza rezultatul invatamantului preuniversitar si nu sunt foarte incantati de acest produs (…). Ce este clar ca se va intampla - partea de teorie va fi redusa si partea de dobandire a meseriei va fi simtitor dezvoltata in scolile profesionale gandite de noi", a adaugat Oana Badea.

Citeste si: Cu ce noutati vine noul an scolar?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.