Legea deputatului PDL Cezar Preda, prin care se reglementa obligativitatea uniformelor scolare pentru clasele I-VIII, a fost respinsa de Senat.

Propunerea lui Preda a fost respinsa de plenul Senatului cu 91 de voturi "impotriva", sase voturi "pentru" si patru abtineri, noteaza MEDIAFAX.

Proiectul de lege a primit avize negative atat de la Guvern, cat si de la comisiile care l-au avizat sau dezbatut pe fond.

Initiativa senatorului PDL stabilea obligativitatea purtarii unei tinute vestimentare de catre elevii din cliclul primar si gimnazial.

Uniformele urmau sa aiba un tipar unic - sacou/vesta, camasa cu maneca lunga/scurta, pantalon/fusta, cravata/esarfa, ecuson - asupra caruia unitatile de invatamant puteau decide in privinta detaliilor: culoare, model.

Modelul de uniforma specific fiecarei unitati ar fi trebuit stabilit de consiliile de administratie impreuna cu consiliile consultative ale parintilor si elevilor.

Achizitionarea uniformelor trebuia facuta de conducerea unitatilor de invatamant cu respectarea legislatiei privind contractele de achizitie publica, fondurile urmand sa fie asigurate, in cazul elevilor cu burse sociale, de catre Guvern.

Senatul este prima Camera sesizata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.