Procurorii DNA Timisoara au incheiat, miercuri la pranz, perchezitiile facute la sediul Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM) Timis si au ridicat mai multe dosare.

La finalul perchezitiilor facute de procurorii DNA, care s-au incheiat in jurul orei 12.45, acestia au plecat luand cu ei mai multe dosare.

La iesirea din sediul institutiei, acestia au refuzat sa faca orice fel de declaratii cu privire la motivele anchetarii directorului ITM Timis, Cornelia Corescu.

Sediul Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM) Timis a fost perchezitionat, miercuri, iar directorul institutiei, Cornelia Corescu, suspectat de fapte de coruptie, a fost ridicat de anchetatori din institutie si dus la audieri la DNA - Serviciul teritorial Timisoara, transmite MEDIAFAX.

  • Actiunea a fost coordonata de DNA.

Cornelia Corescu, directorul ITM, este suspectata de fapte de coruptie, fiind ridicata de la sediul Inspectoratului in jurul orei 10.00 si dusa la DNA pentru audieri, potrivit unor surse judiciare.

Procurorii DNA cerceteaza mai multe rapoarte intocmite de inspectorii ITM Timis in cazul mai multor firme din judet, perchezitiile vizand biroul sefului institutiei, Cornelia Corescu, si compartimentele de relatii contractuale si securitate in munca.

Conform surselor citate, procurorii DNA Timisoara s-au aflat in biroul directorului ITM Timis, Cornelia Corescu, precum si in cele ale compartimentelor de relatii contractuale si securitate in munca, unde au verificat mai multe rapoarte intocmite de inspectorii institutiei in cazul mai multor firme din judet.

  • Singura persoana vizata de ancheta este directorul institutiei

Cornelia Corescu este membru in Biroul Politic Judetean al PDL Timis si conduce de sapte ani Inspectoratul Teritorial de Munca Timis. In 2008, ea a candidat din partea PDL pentru un post de senator, insa a pierdut alegerile.
Citeste si:
Scandalul de coruptie de la ITM Timis continua
Scandalul de coruptie de la...

In septembrie 2007, ministrul Muncii de la acea vreme Paul Pacuraru a destituit-o din functie pe Cornelia Corescu pe motiv ca a prejudiciat imaginea ITM Timis. Corescu a fost contestata atat de directorul adjunct al institutiei, cat si de angajati, fiind acuzata de o atitudine necorespunzatoare si netransparenta cu acestia. Mai mult, ITM Timis a trebuit sa plateasca mii de euro unei angajate pe care directoarea a dat-o afara din ITM, dar angajata a castigat procesul.

  • "Problemele lui Corescu"

Paul Pacuraru declara la acea vreme ca la Ministerul Muncii exista cateva dosare cu reclamatii, decizii, contestari de decizii in cazul Corneliei Corescu, iar aceasta a adus "un prejudiciu de imagine unei institutii care lucreaza cu mii de oameni, de angajatori, cu public cat se poate de larg", prin "scandalul permanent" de la ITM Timis.

Cornelia Corescu a contestat in instanta decizia de demitere si a castigat, revenind, in 2009, la sefia ITM Timis

In 2010, ea anunta ca urma sa fie numita secretar de stat in Ministerul Muncii, condus la acea vreme de Mihai Seitan, insa decizia de numire nu a fost semnata de premierul Emil Boc.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.