Companiile din Romania vor incetini ritmul angajarilor in ultimele trei luni ale anului, fiind prognozata o reducere de 9 puncte procentuale fata de trimestrul al treilea.

Un angajator din cinci va continua sa suplimenteze personalul pana la finele lui 2011.

"In ciuda scaderii considerabile fata de perspectiva inregistrata trimestrul trecut, Previziunea Neta de Angajare se mentine la o valoare decenta. De asemenea, cu toate ca se observa o scadere constanta a Previziunii de la un trimestru la altul, studiul arata ca una din cinci companii din Romania va continua sa angajeze personal pana la finele anului", potrivit unui comunicat al companiei de resurse umane ManpowerGroup Romania, citeaza MEDIAFAX.

Angajatorii romani intampina cele mai mari dificultati in acoperirea pozitiilor disponibile (53%) din toata regiunea EMEA.

Cele mai optimiste planuri de angajare sunt raportate in regiunea Sud-Vest. Angajatorii din opt dintre cele 10 sectoare de activitate analizate previzioneaza cresteri ale personalului pentru trimestrul patru.

In EMEA (Europa, Orientul Mijlociu si Africa) analiza pentru trimestrul patru arata o continuare a tendintelor fluctuante manifestate de angajatori pe tot parcursul anului in curs, in 18 dintre cele 23 de tari participante la studiu fiind anticipate Previziuni Nete de Angajare cu valori pozitive.

Cele mai puternice planuri de angajare se manifesta in Turcia, Norvegia si Bulgaria, iar cele mai slabe in Grecia si Italia
.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.