Aproximativ cinci mii de persoane au participat, duminica, la Tebea, judetul Hunedoara, la traditionala serbare nationala care are loc la mormantul lui Avram Iancu, in inima Tarii Motilor.

La ceremonie au fost prezenti si ministrul Administratiei si Internelor, Traian Igas, presedintele PNL, Crin Antonescu, Liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, secretarul gneral al PSD Liviu Dragnea si parlamentari de Hunedoara, scrie MEDIAFAX.

Manifestarile au inceput cu o ceremonie religioasa, urmand sa fie dat onorul militar, iar apoi vor fi depuse coroane de flori la mormantul lui Avram Iancu.

Potrivit reprezentantilor Jandarmeriei, in zona cimitirului unde are loc ceremonia religioasa se afla peste o mie de oameni, iar in intreaga zona a Complexului Istoric din Tebea unde se desfasoara manifestarile sunt apoape 5.000 de persoane.

Festivitatile oficiale vor fi urmate de un spectacol folcloric sustinut de formatii si interpreti de muzica populara.

  • Avram Iancu, unul dintre conducatorii revolutiei de la 1848-1849 din Transilvania, s-a nascut in anul 1824, la Vidra, in Muntii Apuseni, intr-o familie de moti instariti. A studiat dreptul la Cluj si a murit la 10 septembrie 1872, la Baia de Cris, fiind ingropat la Tebea, judetul Hunedoara, langa "Gorunul lui Horea".

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.