Presedintele Basescu a declarat ca exista obligatia ca pana la sfarsitul anului sa fie deschise exploatarile miniere inchise, pentru crearea de locuri de munca, spunand ca "suntem in situatia de a face acest lucru si o vom face", fie ca va fi cu investitori, fie cu sprijin guvernamental.

Basescu a facut aceste declaratii la Scoala de vara a UNPR, care are loc la Mangalia.

Seful statului a spus ca prioritatea este crearea locurilor de munca, iar acest lucru poate fi facut prin redeschiderea exploatarilor miniere care in prezent sunt inchise.

"Avem obligatia ca pana la sfarsitul anului sa redeschidem exploatarile miniere inchise. Suntem in situatia de a face acest lucru si o vom face, fie ca va fi cu investitiori, fie ca va fi cu sprijin guvernamental", a declarat presedintele, relateaza MEDIAFAX.

El a dat exemplul redeschiderii exploatarii de cupru de la Rosia Poieni, de catre Regia Cuprului Deva, in contextul cresterii pretului mondial la cupru.

Seful statului a mai spus ca locuri de munca pot fi create si din exploatarea agriculturii si a turismului , pe care le considera "resurse vesnice care nu depind de globalizare".

"Pamantul si frumusetile tarii nu pot fi delocalizate", a apreciat Basescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.