Doar 1,1% dintre angajatii din Romania participa la cursuri de formare profesionala, in timp ce in Ungaria ponderea este de peste 36 de ori mai mare, iar in statele scandinave trece de 90%, potrivit directorului general al Formenerg, Dragos Florescu. In ceea ce priveste firmele, diferentele raman la fel de mari, doar 11% din angajatori apeleaza la astfel de servicii, in timp ce media europeana se situeaza la 70%, transmite Mediafax.

Presedintele AOAR, Florin Pogonaru, a declarat ca Romania se confrunta cu o criza pe piata fortei de munca, in conditiile in care o generatie de profesionisti se pregateste de pensionare si exista o pauza de circa zece ani pana la generatia care ar putea sa ii inlocuiasca.

Formenerg, filiala detinuta de compania Transelectrica, este si centrul de formare profesionala al Ministerului Economiei si organizeaza cursuri de management, legislatie, gestiune si analiza economica, informatica si telecomunicatii, limbi straine, marketing, pe langa pachete specializate pentru domeniul energetic.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.