Institutiile de invatamant superior vor avea in 2011-2012 aproape 3.500 de locuri pentru doctorat: aproximativ 3.000 in universitati de cercetare avansata si educatie si 77 in cele centrate pe educatie.

  • Institutiile de invatamant superior cu studii doctorale vor organiza in premiera concurs de admitere.

Din totalul locurilor pentru doctorat, aproape 85 la suta au fost repartizate in institutiile de invatamant superior clasificate ca universitati de cercetare avansata si educatie. Cele 12 universitati din aceasta categorie au in total 2.905 locuri pentru concursul de doctorat, potrivit MEDIAFAX.

Cele mai multe locuri pentru doctorat sunt la Universitatea din Bucuresti - 553, Universitatea Politehnica din Bucuresti - 500, Universitatea "Babes-Bolyai" din Cluj-Napoca - 452 si Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi - 330. Restul institutiilor au ontre 70 si 270 de locuri.

Institutiile de invatamant superior clasificate ca universitati de educatie si cercetare stiintifica
, respectiv universitati de educatie si creatie artistica, au in total 470 de locuri pentru concursul la studii doctorale, cele mai multe, respectiv 55, fiind la Universitatea de Vest din Timisoara, la Informatica.

Institutiile de invatamant superior clasificate ca universitati centrate pe educatie au scos la concurs 77 de locuri, cele mai multe la Universitatea "Petrol - Gaze" din Ploiesti, Inginerie chimica - 19, Universitatea Nationala de Educatie Fizica si Sport din Bucuresti, Educatie Fizica si Sport si Universitatea "Stefan cel Mare" din Suceava, Ingineria produselor alimentare, ambele cu cate 10.

Citeste si: Se deschide anul academic de masterat 2011-2012


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.