Sindicatele din CFR ameninta ca opresc lucrul daca le scad salariile din nou.

Conducerea CFR Marfa a decis la sfarsitul lunii mai ca angajatii sa treaca la programul de lucru de la cinci la patru zile, cu reducerea corespunzatoare a salariului.

Sindicalistii nu sunt insa de acord cu inca o diminuare a salariilor, a declarat Presedintele Federatiei Miscare-Comercial, Gheorghe Fratica, relateaza MEDIAFAX.

"Reducerea programului de lucru inseamna o reducere cu 20% a salariului. Am fost chemati saptamana trecuta de conducerea SNCFR SA sa semnam ca suntem de acord cu aceasta masura. Ei spun ca nu se pot incadra in fondul de salarii pentru 201. Am semnat procesul verbal ca nu mai acceptam nicio alta scadere a salariului la CFR", a adaugat Gheorghe Fratica.

Potrivit liderului Federatiei Miscare-Comercial, de aceasta scadere nu va fi afectat personalul de executie, adica cei care lucreaza in ture, ci doar angajatii care au un program de opt ore zilnic.


Sindicalistii CFR au mai intrat in greva in martie, anul curent, in urma discutiilor cu reprezentantii companiilor feroviare privind incheierea contractelor colective de munca.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.