S-a terminat cu gratarul din fata blocului, Legea picnicului a fost adoptata, iar petrecaretii vor fi amendati.

Potrivit expunerii de motive a propunerii legislative, se doreste prevenirea, reducerea si eliminarea impactului negativ asupra mediului, asupra starii de sanatate a populatiei, generat de 'practicarea inadecvata a activitatilor de picnic'.

Aceasta activitate este definita, potrivit proiectului amintit, drept "orice activitate de recreere desfasurata pe domeniul public sau privat al statului, de una sau mai multe persoane si care presupune consumul de bauturi si/sau alimente, precum si, dupa caz, aprinderea sau nu a focului", scrie Realitatea.

Proiectul legislativ apartine fostului ministru al Mediului, Sulfina Barbu.

Potrivit Sulfinei Barbu, se impune amenajarea unor zone speciale, care vor apartine domeniului public sau privat al statului si care vor fi dotate cu utilitati si facilitati pentru desfasurarea activitatilor de picnic si in care aprinderea focului este permisa, transmite dcnews.

De asemenea, vor fi indicate zone in parcuri sau paduri aflate in intravilanul oraselor unde se putea face picnic dar va fi interzisa aprinderea focului. Nerespectarea acestor prevederi va constitui contraventie si se va sanctiona cu amenzi intre 100 lei si 50.000 lei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.