Senatorul PDL Iulian Urban a propus un proiect de lege prin politistii care nu trec probele sportive de doua ori consecutiv sa fie exclusi din politie.

In urma cu doua zile, la Senat a fost inregistrat un proiect pentru modificarea legii 360/2002, privind Statutul politistului. Prin el, senatorul Iulian Urban doreste ca oamenii legii care nu trec probele sportive anuale sa isi piarda locul de munca.

"Sunt foarte multti politisti supraponderali care nu se compara cu cei din Austria, Slovenia sau din alte tari. La noi, foarte multi au de la 100 de kilograme in sus, dar problema este ca si iau bataie de la infractori. Acestia sunt cu siguranta aceia care nu dau probele sportive ", sustine senatorul Iulian Urban, din Grupul Parlamentar al PDL, relateaza evz.ro.

"Vin cu niste scutiri medicale de te ia rasul. Inca o data, eu nu ma refer la politisti la 50 de ani, in prag de pensionare. Nu, nici nu se pune problema, dar la 25-30 de ani sa vezi ca el nu mai e in stare sa alerge 20 de metri...", mai spune politicianul, conform realitatea.net.

Sindicalistii din Politie sustin si ei ca probele sportive se impun, dar adauga ca politistii au nevoie de mai multa autoritate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.