Ajuns la editia a XX-a, festivalul international "George Enescu" debuteaza astazi in Capitala cu peste 160 de evenimente artistice.

In cadrul festivalului sunt programate 90 de concerte si spectacole la care vor participa aproape 100 de solisti straini si romani si 65 de ansambluri. Acestora li se adauga 6 coruri si 3 corpuri de balet.

Editia a XX-a a Festivalului Enescu
se bucura de prezenta Israel Philharmonic Orchestra, formata din 125 de persoane.

  • Peste 60 de lucrari semnate de 45 de compozitori romani

La editia din 2011, festivalul va cuprinde urmatoarele sectiuni: Mari orchestre ale lumii (20 de concerte), Recitaluri si concerte camerale (15), Concertele de la miezul noptii (11), Spectacole de opera si balet (10), Enescu si contemporanii sai, Muzica secolului XXI (24) si World Music (10), relateaza MEDIAFAX.

Festivalul se va desfasura pe opt scene din Capitala:
Sala Mare a Palatului, Ateneul Roman, Opera Nationala Bucuresti, Teatrul National "I. L. Caragiale", Aula Muzeului National de Arta, Sala "Mihail Jora" a Societatii Romane de Radiodifuziune, Sala Mica a Ateneului Roman si in Piata "George Enescu" - Piata Festivalului.

Totodata, vor fi organizate 17 concerte in tara, la Arad, Cluj-Napoca, Craiova, Iasi, Sibiu, Targu-Mures si Timisoara. Potrivit statisticilor, un numar de peste 16.000 de turisti straini vor participa la concertele din Bucuresti si din tara.

Festivalul "George Enescu" are loc o data la doi ani si a fost infiintat in 1958 ca semn al recunoasterii geniului enescian, pentru a omagia viata si creatia marelui compozitor roman. Primele editii ale acestui festival si concurs au reunit nume sonore din lumea muzicala a acelor vremuri: Yehudi Menuhin, David Oistrach, Sviatoslav Richter si Herbert von Karajan.

Citeste si: Festivalul Enescu, in topul celor mai importante festivaluri de muzica clasica din Europa


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.