Politicieni si oameni de afaceri apar pe peretii lacaselor de cult drept sfinti!

  • Becali, un ctitor acceptat de Patriarhie
De exemplu, patronul Stelei apare alaturi de familia sa pe peretii unui lacas de cult din satul Vadu Rosca, unde a construit o biserica, relateaza Gandul.

"Va spun ca e normal, ctitorii sa fie pictati in biserica. De exemplu, domnul Becali, care a construit o biserica pentru comunitate. Ca va place sau nu, el are acest drept", explica parintele Constantin Stoica, purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane.

Daca partea de bani este mai mica, simbolica, atunci binefacatorii sunt donatori. Acestia pot fi mentionati, discret, intr-o zona a pronaosului. "De multe ori insa, binefacatorul doreste o anumita publicitate", spune Parintele Stoica, care considera ca actul de caritate trebuie facut in liniste si cu modestie.

De departe, insa, cea mai aiuritoare pictura de gen din tara este cea savarsita pe peretii Bisericii "Schimbarea la fata", din Petresti, Alba. Aici apar figurile lui George Bush, Papa Ioan Paul al II-lea si Mihail Gorbaciov, insotite de mesajul: "Cand omul striga: opriti planeta, vreau sa cobor!", iar mai jos: "Dumnezeu, prin acesti trei oameni providentiali, a schimbat mersul lumii".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.