Nevoia de-a pune la "adapost" bunuri de valoare si neincrederea in sistemul bancar au dus la o crestere cu 15% a cererii pentru seifuri, al caror pret incepe de la 160 de lei (38 euro) si poate depasi 10.000 de lei (2.380 euro).
Vanzarile au evoluat intr-un trend pozitiv inca de anul trecut, spun comerciantii. Cu toate acestea, piata locala de seifuri se afla intr-o faza incipienta, iar cererea este inca redusa fata de vanzarile din Austria, Franta sau Elvetia, unde casele sunt proiectate pentru a include un seif incorporat in perete, relateaza zf.ro.

  • Ce seifuri aleg romanii

Gama de seifu­ri este foarte variata, incepand cu cele de mobila, de hoteluri, si de laptop. In medie, suma alocata de per­soa­nele fizice este de 2.000 de lei pentru un seif. Seifu­rile achizitionate de com­panii sunt mai scumpe, asfel ca ponderea vanzarilor de seifuri catre clientii corporate se ridica la 60% din totalul vanzarilor.

Clientii persoane fizice reprezinta 60% din totalul clientilor, restul de 40% fiind persoane juridice.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.