Tramvaiul romanesc "Imperio", fabricat de Astra Vagoane Calatori Arad in parteneriat cu Siemens, a fost prezentat in premiera publicului.

"Prezentam astazi nu doar un tramvai nou, prezentam o noua ramura a industriei aradene, fabricatia de mijloace de transport urban pe sine. Tramvaiul acesta este o noutate in Romania, este ultramordern si il intalniti in cele mai dezvoltate tari din lume", a declarat actionarul majoritar al Astra Vagoane Calatori Arad, Valer Blidar, relateaza ProTV.

Tramvaiul este unul dintre cele mai ecologice mijloace de transport si are toate sansele sa circule in toate marile orase, a declarat Cristian Secosan, director Siemens Romania.

Totodata, potrivit reprezentantilor companiei aradene, "Imperio" este cel mai nou model de tramvai produs pe piata mondiala si cel mai economic tramvai din lume.

Recent, Valer Blidar declara ca tramvaiul va ajunge in circulatie imediat ce autoritati locale din Romania vor organiza licitatii pentru achizitie si ca va fi mai ieftin cu circa 30 la suta decat produsele similare, respectiv va costa aproximativ 1,7 milioane de euro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.