Specialistii din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Dobrogea au stabilit ca incendiul din Vadu, in urma caruia au ars peste 300 de hectare de stuf si vegetatie uscata din Rezervatia Biosferei Delta Dunarii, a fost provocat de o tigara aprinsa aruncata la intamplare.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Dobrogea, focul izbucnit in zona Vadu, aflata in cadrul Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii, a pornit de la o tigara aruncata in zona de vegetatie, iar apoi incendiul s-a extins cu repeziciune din cauza vantului puternic, transmite corespondentul MEDIAFAX.

De asemenea, Rezervatia Biosferei Delta Dunarii a inceput o evaluare la fata locului pentru a stabili dimensiunea reala a pierderilor ecologice rezultate in urma incendiului. [Incendiu in Delta Dunarii. Au ars 300 de hectare de vegetatie]

Conform primelor estimari, cele mai afectate ar fi fost reptilele, serpii, broastele si insectele, care nu s-au putut putut retrage la timp din cauza flacarilor si mai putin pasarile din zona care erau pregatite pentru migratie si au putut sa-si ia zborul.

Valoarea pagubelor produse nu a fost, deocamdata, estimata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.