Anul trecut, 60.000 de straini au venit sa se trateze in Romania, cheltuind 250 de milioane de euro pe servicii medicale.

Potrivit estimarilor, incasarile Romaniei din turismul medical ar putea ajunge la 500 de milioane euro pe an incepand din 2015, relateaza Gandul.

Strainii vin sa se trateze in Romania in primul rand pentru ca preturile sunt mult mai accesibile, iar calitatea serviciilor se ridica la nivelul celor din Uniunea Europeana, potrivit lui Lucian Claudiu Fatu, medic stomatolog.

Acesta mentioneaza ca pacientii straini au mai multa incredere in medic, spre deosebire de cei romani: "Exista si o diferenta in ceea ce priveste modul de comunicare cu pacientii din strainatate, care vin la medicul stomatolog cu sufletul deschis si ii acorda acestuia absolut toata increderea, spre deosebire de cei din Romania care mai au reticente".

Potrivit statisticilor, cei mai multi straini care aleg sa se trateze in Romania vin cu precadere din Uniunea Europeana, mai exact Italia, Germania, Franta si Elvetia.

Romania: O noua atractie pe harta turismului dentar


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.