3.5 milioane de secunde ne despart de termenul limita prevazut pentru a acoperi deficitul mondial de cadre medicale.

Organizatorii campaniei mondiale au avertizat liderii lumii joi, 11 august, prin intermediul mass-media, ca au la dispozitie doar 3,5 milioane de secunde pentru a acoperi deficitul mondial de cadre medicale.

Termenul-limita de indeplinire a Obiectivelor de Dezvoltare ale Mileniului este reprezentat de Adunarea Generala a Natiunilor Unite din 20 septembrie, unde guvernele trebuie sa-si afirme angajamentul de a mari numarul cadrelor medicale pentru a salva vieti.

Pentru a marca numaratoarea inversa secundelor ramase pana la Adunarea Generala a ONU, a fost lansat online un avatar prin intermediul caruia oamenii din lumea intreaga isi demonstreaza solidaritatea cu aceasta campanie prin schimbarea pozei de profil pe Facebook sau Twitter cu imaginea unui "supererou" medical – si prin trimiterea automata a unui mesaj catre prieteni pentru a face acelasi lucru.


Mai mult de 40 de milioane de copii nu beneficiaza de ingrijirea medicala elementara. 8 milioane dintre ei mor in fiecare an inainte de implinirea a cinci ani de viata. Cu personal medical suficient, cu resurse adecvate, multe dintre aceste tragedii pot fi evitate.

Concomitent, sustinatorii campaniei promoveaza mesajul prin metode vizuale ample, organizand o caravana a celui mai mare plasture din lume (cu dimensiunea de 5 m pe 1,5 m) in Liberia, Tanzania, China si Marea Britanie.

"Planeta are nevoie de 3,5 milioane de cadre medicale, iar campania are nevoie de tine", spune Gabriela Alexandrescu, Presedinte Executiv Salvati Copiii Romania. "Poti deveni si tu un supererou pe healthworkerscount.org: implica-i pe prieteni, si astfel vei sprijini efortul nostru in promovarea maririi numarului de cadre medicale", incurajeaza Gabriela Alexandrescu.

Citeste si:
Dezinfectatul pentru mâini pe bază de alcool, nociv pentru...
Dezinfectatul pentru mâini pe...

Citeste mai multe despre cum poti deveni un supererou pe Garbo.ro.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.