Ministrul Sanatatii, Ritli Ladislau, spune ca nu a fost gasit vinovat in nicio ancheta privind incidentul din 2002 de la Maternitatea Oradea si precizeaza ca si-a dat demisia de la conducerea DSP Bihor pentru a nu exista suspiciuni iar in 2003, in perioada aceleiasi guvernari, a fost repus in functie.

"Avand in vedere discutiile purtate in aceasta perioada cu privire la episodul 2002, pentru o corecta informare a opiniei publice as dori sa clarific unele aspecte. Am detinut doua mandate de director al Directiei de Sanatate Publica (DSP) Bihor, in perioadele 1997-2002 si 2003-2009. In anul 2002, la Maternitatea din Oradea a existat o suspiciune de infectie nosocomiala pe care chiar directia de sanatate publica coordonata de mine la acea data a depistat-o si a raportat-o institutiilor superioare. Deoarece pentru acest caz mai multe institutii au demarate investigatii amanuntite, pentru a nu exista suspiciuni am considerat ca este corect sa imi prezint demisia din functie pana la clarificarea tuturor aspectelor", a precizat ministrul Sanatatii, Ritli Ladislau, intr-un comunicat de presa citat de MEDIAFAX.

Ritli Ladislau a mai spus ca atat anchetele derulate de minister, cat si cele ale Parchetului si Institutului de Medicina Legala au stabilit "lipsa de culpabilitate" a directorului Directiei de Sanatate Publica.

"De altfel, in anul 2003, in perioada aceleiasi guvernari, conducerea Ministerului Sanatatii mi-a reincredintat functia de director al DSP Bihor, pe care am detinut-o pana in anul 2009", a adaugat ministrul Ritli Ladislau.

Ce ascunde trecutul ministrului desemnat al Sanatatii?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.