Prima editie a Targului KILIPIRim a inceput ieri la Sala Dalles si aduce carti din absolut toate domeniile de activitate, muzica de toate genurile si filme, de la cele artistice si pana la documentar sau reportaj care pot fi achizitionate la cele mai bune preturi. Targul KILIPIRim este de fapt primul targ de discount-uri care isi propune sa vina in ajutorul editurilor si distribuitorilor de carte pentru a-si vinde marfa din stoc si in acelasi timp in sprijinul cititorilor care beneficiaza de preturi foarte mici.

Conceptul targului a aparut o data cu necesitatea editorilor, distribuitorilor si producatorilor din domeniile de carte si de produse multimedia de a participa la un eveniment care are ca scop fluidizarea stocurilor, reglarea fluxului de lichiditati si fidelizarea clientelei printr-o politica speciala de discount-uri. Peste 50 de edituri, importatori si producatori de materiale audio-video s-au adunat la Sala Dalles, oferind cumparatorilor cele mai mici preturi pentru produsele expuse. Cea mai mare oferta vine din partea editurilor, care prezinta in zilele de targ aproximativ 35.000 de titluri.

Reduceri intre 30 si 90%

Produsele prezentate la Targul KILIPIRim au reduceri importante, unele putand fi achzitionate la preturi cu pana la 80-90 la suta mai mici decat in magazine. Cei care vor alege sa viziteze Sala Dalles in aceste zile trebuie sa stie ca pentru orice ar cumpara, vor plati cu minim 30 la suta mai putin. Si desi preturile sunt mici, oferta este extrem de variata. De la carti pentru copii, manuale scolare, dictionare de toate felurile si pana la albumele de arta, enciclopedii sau tratate de medicina, poti gasi orice. Cele mai mari reduceri sunt practicate la cartile pentru cei mici sau la cele turistice, fiind standuri care afiseaza preturi cu 90% mai reduse.

Pentru dictionare, reducerea este de 30 de procente, astfel ca un "Le Robert" de 35.000 de cuvinte poate fi achizitionat cu 890.000 lei, iar Micul dictionar academic costa in cadrul targului doar 290.000 de lei. Acesta este momentul potrivit si pentru cei care doresc sa-si completeze biblioteca cu opere ale autorilor romani celebri. Cel mai scump pare a fi Arghezi, pentru a carui opera trebuie sa scoti din buzunar 1.115.000 lei. Dar daca tii cont ca in magazin ai plati pentru acelasi lucru peste un milion sase sute, ajungi la concluzia ca merita investitia. La fel de motivati sa viziteze targul sunt si amatorii de beletristica.

Oferta fara concurenta

Targul de discount-uri nu isi propune sa faca concurenta celor deja cunoscute publicului, pentru ca, in timp ce in cadrul Targurilor Bucuresti si Gudeamus sunt prezentate ultimele aparitii si se fac lansari de carte, KILIPIRim le duce doar pe cele care au aparut pana la finalul anului 2004. El se adreseaza celor care si-au dorit o carte dar nu au avut posibilitatea sa o cumpere la aparitie. Astfel, celebra "Pe aripile vantului", care costa in magazin 550.000, se vinde aici cu 390.000. De asemenea, carti precum "Dracula" sau "Iisus din Nazaret" costa aproximativ 10 RON. La preturi la fel de mici se pot achizitiona carti religioase, filosofice, tratate de medicina sau enciclopedii Larousse, iar iubitorii de arta gasesc albume cu pictori celebri la 195.000 lei.

Targul se va inchide pe 6 noiembrie

Organizatorii targului s-au gandit si la cei care au ratat vreun film la cinematograf, nu au reusit sa viziteze anumite zone ale tarii sau nu si-au permis pana acum un cd cu muzica preferata. Toate pot fi cumparate de aici, unele avand preturi incredibil de mici. Sunt cd-uri cu muzica al caror pret a scazut pana la 5 RON, filme pe DVD sau documentare despre diferite locuri din tara si strainatate, care se vand cu 25 RON, reducerea fiind de 40 la suta. In egala masura pot fi cumparate manuale de informatica pe cd al caror pret este de 34,99 RON fata de 47 in mod normal sau cursuri PC pentru video, care se vand in pachete de doua bucati la un pret de 5 RON. Cei interesati vor putea sa viziteze targul de discount-uri pana pe 6 noiembrie, programul fiind de la 10.00 la 20.00 in fiecare zi.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.