Numai in maternitatile din Bucuresti, se nasc in fiecare luna cel putin doi copii cu simptome de sevraj cauzate de etnobotanicele consumate de gravida pana in ultima zi de sarcina.

Drogurile consumate de gravide ajung prin intermediul cordonului ombilical in circulatia sangvina a fatului. De aceea, la nastere, bebelusii nascuti din mame dependente de droguri si de etnobotanice sunt deja dependenti si au simptome severe de sevraj care le ameninta viata.

"Tremuraturi, tipat anormal, convulsii, acestea sunt simptome ale copiilor intoxicati cu droguri inca de la nastere", a explicat, pentru adevarul.ro, medicul pediatru neonatolog Doina Broscauncianu de la Maternitatea „Polizu" din Bucuresti.

Cea mai tanara mama care a nascut un copil in sevraj la Polizu a avut 14 ani.

"Medical, vorbim despre sindromul de sevraj si in cazul de fata el este innascut. Este ca si cum bebelusul a consumat el droguri tot timpul si dintr-o data s-a vazut fara. El este, de fapt, intr-o situatie disperata. De regula, pe o mama dependenta de droguri mai puternice o citesti dupa vene, unde s-a injectat. Insa de una consumatoare de etnobotanice nu prea iti dai seama imediat, ca n-ai cum. Vedeti, dependenta de droguri trece peste instinctul matern”, a declarat pentru Jurnalul.ro Doina Broscauncianu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.