Scurtmetrajele cele mai populare la evenimentele ShortsUP din Bucuresti merg la mare, in Vama Veche.

In cele peste 2 ore de proiectie, ce alcatuiesc programul „Pe Val”, veti putea urmari un „best of” al celor mai aplaudate filme din Capitala in perioada 2010-2011.

Proiectia are loc pe plaja Expirat, iar intrarea este libera.

Scurtmetrajele au fost, pe rand, premiate la Oscar, BAFTA, Cannes sau Berlin. Scurtmetrajele care “au facut valuri” la marile competitii de film ale lumii prind viata inca o data pe nisipul Marii Negre, sub clar de luna.

In programul serii ShortsUP va fi inclus ”Zeul iubirii” (SUA, 2010, r. Luke Matheny) castigatorul de anul acesta la Oscar, filmul “Unde este Kim Basinger?” (Franta-Argentina, 2009, r. Edouard Deluc), cu o nominalizare Cesar in palmares sau “Tango argentinian” (Belgia, 2006, r. Guy Thys), castigator al premiului publicului la Clermont-Ferrand.

Acestea si alte filme de scurtmetraj exceptionale vor incheia sezonul ShortsUP de anul acesta. Proiectul intra apoi in vacanta pana in luna octombrie, cand va reincepe seria de proiectii lunare.

In 2011, ShortsUP a continuat sa proiecteze si sa promoveze unele dintre cele mai valoroase filme scurte ale lumii. A organizat, lunar, evenimente de amploare, in spatii diferite si cu idei care au legat scurtmetrajul de alte forme de arta contemporana: “Metamorfoze” a avut loc la Opera Nationala București, “Pacate Capitale” in spatiul underground al Atelierului de Productie, “ShortsUP Hall of Fame” la Sala Radio, iar “Noaptea Lunga a Filmelor Scurte” la Muzeul National de Arta Contemporana.

In ciuda explorarii unor spatii diverse și inedite, toate evenimentele ShortsUP au in comun atat filmele scurte și bune, multe dintre ele in premiera pe tara, cat si o atmosfera multi-culturala si efervescenta.

Citeste si:
In weekend e Marele Picnic cinematografic la Gradina Botanica
In weekend e Marele Picnic...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.