Ministrul Internelor, Traian Igas, a declarat marti la Realitatea TV ca aproximativ 30.000 de oameni din MAI au intrat "pe pile", in ultimii 13 ani fiind angajate 63.500 de persoane care nu au pregatire militara.

"Am facut o analiza pe ultimii 13 ani de zile din surse externe. Au fost angajati oameni care nu erau familiarizati si a doua zi l-au instalat la birou si l-am pus sa faca munca politieneasca. Unii au dat un examen corect, dar au fost si oameni intrati sprijiniti de x sau y, care nu aveau experienta, dar care nici nu vor sa acumuleze si sa se dedice profesiei", a spus ministrul, citeaza MEDIAFAX.

Potrivit acestuia, astazi vedem in sistem politisti la 40 de ani chestori, termenele de avansare fiind scurtate. "Sunt chestori care din punctul meu de vedere au fost avansati la exceptional de doua ori intr-un an. Sunt, din pacate, oameni care s-au obisnuit sa intervina la diverse persoane", a declarat Traian Igas.

  • Mii de angajati vor fi disponibilizati

Traian Igas a anuntat ca 5.000-6.000 de angajati vor fi disponibilizati intr-o luna si jumatate, cat a mai ramas pana la sfarsitul lunii septembrie. Acesta a precizat ca disponibilizarile se vor face, in primul rand, din structurile de suport, dar vor pleca si angajati din sistemul operativ.

"Pana la sfarsitul lunii septembrie cei 10.000 de angajati care nu mai sunt in plata vor fi reorientati spre alte domenii. Vor beneficia de somaj si conversie profesioanala pentru cei care isi doresc. O parte din posturi au fost vacantate prin pensionari, demisii. Aproximativ 5.000-6.000 de acum incolo vor fi disponibilizati", a precizat Traian Igas.

Totodata, absolventii de anul acesta ai scolilor de politie vor fi incadrati in structurile operative, deoarece trebuie corectata situatia inregistrata in ultimii ani, cand au fost angajatii mii de oameni din sursa externa, care nu erau familiarizati cu munca de politist.

Citeste si:
Ministerul Internelor vrea inasprirea pedepselor pentru traficantii...
Ministerul Internelor vrea...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.