Multi dintre cei mai tehnici instrumentisti din jazz-ul si rock-ul romanesc vor canta, in week-end, la prima editie a festivalului Campina Jazz Rock, organizat in orasul prahovean de un club local numit "Club Live" care de mai bine de zece ani gazduieste concerte.
Festivalul, aflat la editia inaugurala, se va desfasura in zilele de joi, vineri si sambata. Concertele vor avea loc pe o scena amplasata la Strandul Tineretului din Campina, iar in caz de vreme rea trupele invitate si spectatorii se vor muta cu totii in sala mare a Casei Tineretului.

Festivalul va debuta, joi, cu evenimentul denumit "intalnirea basistilor din Romania", la care vor lua parte cei mai importanti si cunoscuti instrumentisti romani care canta la chitara bas.

Ziua de vineri este dedicata proiectelor jazz-rock consacrate. Spectatorii ii vor putea vedea, in diferite formule, pe chitaristul Nicu Patoi, pe basistii Kiba Dachi (Stefan Banica Jr, Margineanu, multiple proiecte de jazz), Razvan Cojanu sau Adrian Flautistu (seria proiectelor de jazz "Istoria Chitarei" de la Teatrul Act, Marius Mihalache si alte proiecte jazz) sau vor admira tehnica unor bateristi precum "Ciupi" (Mandinga, Kiba Dachi Band), Marcel Moldovan (Marius Pop Band, fost colaborator de-al lui Steve Vai) sau Razvan Lupu "Lapi" (Vama Veche, Trupa Veche, Krypton).

Ziua de sambata este rezervata proiectelor din care fac parte muzicienii campineni.

"Sunt peste 60 de muzicieni campineni care mai locuiesc sau nu la Campina. Tocmai de aceea, a doua zi de festival le este dedicata in exclusivitate, sub titulatura «Cantarea Campinenilor»", a declarat agentiei MEDIAFAX Liviu Briciu, principalul organizator al festivalului, la randul lui muzician.

Programul concertelor este disponibil pe site-ul oficial.

"Reusita unui spectacol live tine in proportie importanta de public, asa ca ii invitam pe toti iubitorii de muzica sa vina sa vada «JazzRock Festival» facut de Club Live Campina, cu sprijinul autoritatilor locale. Noi, organizatorii, credem ca va merita efortul", a mai spus Liviu Briciu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.