Aproximativ 500 de sindicalisti din Posta Romana au protestat astazi in fata Ministerului Comunicatiilor, ingrijorati de siguranta locurilor de munca si nemultumiti de incalcarea unor prevederi din contractul colectiv de munca.

Angajatii acuza managementul de faptul ca de peste doi ani compania se afla intr-un proces de reorganizare continua, fiind pe pierdere, iar conditiile de munca si materialele necesare activitatii nu au fost asigurate, astfel ca unii angajati au fost nevoiti sa le cumpere din banii proprii.

  • Sindicalistii sunt nemultumiti de concedierile anuntate de companie, dar si de reducerea cu 10% a salariilor

Sindicalistii sustin ca in ultimii ani managementul CN Posta Romana nu a mai incheiat contracte noi pentru venituri si nu si-a asumat rolul de manager creativ, ci doar pe acela de administrator mediocru, lucruri care au dus la intrarea companiei pe pierderi, potrivit MEDIAFAX.

Posta Romana va continua reorganizarea retelei prin desfiintarea a 450 de subunitati, operatiunea implicand restructurarea a 1.400 de posturi, in acest an fiind deja desfiintate 900 de unitati de profil.

  • Postasii ameninta cu intreruperea activitatii daca veniturile companiei nu cresc cu 20%

Printre altele, angajatii cer revenirea asupra deciziei unilaterale conducerii companiei de reducere a programului de lucru lunar cu doua zile, renuntarea la procesul de desfiintare a OPRM-urilor, prezentarea in regim de urgenta a unui plan concret de crestere lunara a veniturilor companiei, dar si stabilirea unui calendar de plata a tuturor obligatiilor banesti asumate de companie fata de salariati, relateaza MEDIAFAX.

Ultimele doua puncte pe lista revendicarilor
se refera la sistarea procesului de organizare si reorganizare a companiei cu singur efect lupta pentru posturi si stabilirea unei strategii pe termen scurt si mediu pentru stabilizarea Postei Romane pe piata serviciilor postale din Romania.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.