In Nordul-Vestul Capitalei, la Remiza Mogosoaia, se ascund garnituri de tren de lux care au circulat pentru prima oara in Romania.

In total sunt 17 vagoane, cu tot cu dubluri. "Paranoia" lui Nicolae Ceausescu a dat mult de lucru “oamenilor muncii” de la Intreprinderea de Vagoane Arad, in anii '70, potrivit b365.ro.

Printre acestea se regaseste si "Trenul lui Ceausescu", cel mai luxos dintre toate, fiind folosit doar la ocazii de Administratia Prezidentiala.
La peste 20 de ani de la ultima calatorie a dictatorului, actuala garnitura prezidentiala se afla intr-o hala imensa, bine pazita. De afara nu difera foarte mult de cele care circula astazi in Romania, insa inauntru totul este de lux.

Desi vechi de peste 30 de ani, garnitura este dotata cu mochete luxoase, lambriuri lucrate manual, grupuri sanitare cu bideuri si cazi, matase pe pereti si nu in ultimul rand aer conditionat.

Trenul le depaseste pe cele aflate astazi in circulatie chiar si la capitolul tehnologie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.