Doi cetateni vietnamezi si un altul chinez au fost trimisi in judecata pentru un prejudiciu de peste patru milioane de lei adus statului prin neplata taxelor si impozitelor aferente activitatii comerciale derulate, informeaza, luni, DIICOT.

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Structura Centrala, i-au trimis in judecata pe Le Duo Hoa, Pham Trong Dung, ambii cetateni de origine vietnameza si Zheng Weiming, cetatean chinez, pentru constituire a unui grup infractional organizat, evaziune fiscala si spalare a banilor.

Anchetatroii au stabilit ca acestia nu au inregistrat in contabilitatea SC Haiquan&Expeditie Services SRL Bucuresti, activitatea comerciala corespunzatoare perioadei ianuarie 2009 - februarie 2010, transmite MEDIAFAX.

In aceasta modalitate prejudiciul total cauzat prin neplata taxelor si impozitelor aferente catre bugetul statului a fost de 4.184.655 lei.

In sarcina acelorasi inculpati s-a mai retinut si faptul ca, in diferite forme de participatie, in perioada 2006 - 2010, au externalizat sume de aproximativ 350 milioane de dolari si 34 milioane de euro.

Le Duo Hoa si alte 14 persoane au fost trimisi in judecata, in 13 august 2010 de procurorii DIICOT, intr-un dosar cu fapte similare.

Cauza a fost trimisa, spre competenta solutionare, Tribunallui Bucuresti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.