Televiziunea Deutsche Welle a realizat in tara noastra un reportaj ce a surprins perfect realitatea in care ne ducem veacu: O noua catedrala se construieste in Bucuresti, in timp ce zeci de spitale si scoli sunt inchise.

O noua catedrala este construita in centrul Bucurestiului, iar costurile sunt de 600 milioane de euro, bani proveniti de la Guvern. In acelasi timp, zeci de spitale si scoli se inchid din cauza lipsei finantelor, scriu jurnalistii de la Deutsche Welle, intr-un documentar realizat despre viitorul lacas de cult.

"Banii par sa nu fie o problema pentru ridicarea Catedralei. Biserica si Guvernul cheltuie impreuna 600 milioane de euro pentru constructie... Banii pe care Biserica ii primeste de la stat sunt de doua ori mai multi decat cei alocati culturii sau cercetarii stiintifice", se arata in documentarul prezentat mai jos.

Constructia Catedralei Mantuirii Neamului se face rapid pentru ca edificiul sa fie gata in urmatorii trei ani. Va fi situata pe un teren donat de stat, la circa 125 metri de Casa Poporului, construita de Nicolae Ceausescu. Dictatorul a distrus numeroase biserici in anii 1980, insa guvernul actual are relatii apropiate cu Biserica Ortodoxa, scrie www.dw-world.de

Publicatia germana consluzioneaza: Credinta joaca un rol important in societatea romaneasca si reprezinta un mare suport pentru viata mizera a multor oameni.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.