Pasiunea pentru cai se poate transforma intr-o activitate placuta, de weekend, daca apelati la serviciile unor centre de echitatie. De la ponei pentru cei mici, la armasari pur sange, cluburile de calarie pun la dispozitie o gama vasta de optiuni pentru aventurosi si familisti deopotriva.

  • Complexul Panicel, Rasnov

Situat la numai 2 km de orasul Rasnov, complexul Panicel este amplasat pe un domeniu de aproximativ 70.000 mp care pune la dispozitia turistilor doua corpuri de cazare.

O plimbare cu trasurica trasa de ponei costa 50 de lei, in timp ce orele de calarie pe caii mari sunt tarifate in functie de statutul turistului: cei cazati la pensiune platesc 50 de lei pentru o ora de calarie, in timp ce turistii veniti din exterior au un tarif de 60 de lei pe ora.

O ora de traseu prin padure si prin imprejurimile complexului costa 70 de lei, dar fanii echitatiei isi pot face un abonament valabil 6 saptamani, care presupune 10 ore de calarie, la pretul de 400 de lei pentru turistii cazati la pensiune si 500 de lei pentru cei din exterior.

  • Clubul Piccadilly, Bucuresti

Clubul de echitatie Piccadilly este situat la doar cateva minute de capitala, pe Sos. Bucuresti - Ploiesti, nr. 542 (intre localitatile Saftica si Tancabesti).

O sedinta de initiere dureaza 40 de minute iar recomandarea ar fi ca un copil sa faca 2-3 sedinte pe saptamana. Cei care fac doar initiere au nevoie de 3-4 luni pentru a invata sa calareasca, pentru a putea merge singuri cu calul, pentru a face un trap sau un galop corect.

In privinta cursurilor propriu-zise, costul unei sedinte este de 70 lei, in timp ce pretul unui abonament este de 600 lei pentru 10 sedinte de echitatie, valabil 45 de zile.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.